Mix kávy - Brazil, Nicaragua
Mix kávy - Brazil, Nicaragua
S kávami z Brazílie a Nikaraguy si vychutnáte kávy skôr s horkým nádychom a čokoládovými tónmi.
O káve vo filtri
Filtrovanú kávu si tak hravo môžete pripraviť všade, kde je k dispozícii hrnček a horúca voda. Káva vo filtri má svoje korene až v Japonsku, kde sa zrodila v 90. rokoch ako cestovná verzia populárneho drippera. Vďaka malému baleniu, jednoduchej príprave a skvelej chuti je tým najlepším kávovým parťákom na miesta, kde nemáte k dispozícii rovnaké vybavenie na prípravu kávy ako doma.
Ako na prípravu
To, že na prípravu vám stačí len horúca voda a hrnček, rozhodne nie je prehnané. Ako na to?
- Rozbaľte obal a vytiahnite filter s kávou
- Zatraste filtrom a odtrhnite jeho hornú časť pozdĺž nápisu Open
- Rozložte a nasaďte na hrnček
- Postupne nalievajte 175 ml horúcej vody (92 °C) až po okraj filtra
- Počkajte, kým káva celkom prekvapká do hrnčeka
Z jedného filtra si pripravíte 150 – 200 ml kávy v závislosti od toho, akú intenzívnu chuť chcete dosiahnuť. Prípravu zvládnete raz-dva. Zaberie vám to maximálne 3 minúty.
Filtre s kávou balíme jednotlivo do recyklovateľného vrecúška naplneného dusíkom. Dusík chráni kávu pred svetlom, vlhkosťou, zabraňuje jej v oxidácii a uchováva ju čerstvú.