Káva bez kofeinu Peru Rodríguez de Mendoza
Káva bez kofeinu Peru Rodríguez de Mendoza
Peru Rodríguez de Mendoza je bezkofeínová káva s sladkastou chuťou, vyváženým telom, s tónmi mliečnej čokolády a kandizovaného pomaranča. Vďaka prírodnému procesu odstránenia kofeínu (Swiss Water Process = "Švajčiarsky vodný proces") si uchovala svoje charakteristické chuťové tóny a na jej chuti tak ani nespoznáte, že je bez kofeínu.
Odkiaľ pochádza
Oblasť San Ignacio leží v regióne Cajamarca v severovýchodnom Peru, kde sa stretávajú západné a východné pohoria Ánd a zostupujú do Amazonskej nížiny. Káva sa tu pestuje v nadmorskej výške od 1000 do 1800 metrov na farmách družstva Cooperativa Agraria Frontera San Ignacio (COOPAFSI). Hlavným poslaním družstva je rozvoj konkurencieschopného udržateľného poľnohospodárstva s rešpektom k životnému prostrediu a presadzovanie ľudských, etických a sociálnych hodnôt. Svojim členom družstvo ponúka školenia, technickú podporu a tiež sociálne a finančné služby. Družstevníci môžu využiť ponuku mikroúverov napr. na omladenie kávovníkov, obstaranie vybavenia potrebného na pestovanie a zber, alebo na zdravotnú starostlivosť. Družstvo tiež realizuje rôzne projekty zamerané napríklad na vzdelanie detí a žien. Zhruba 25% kávy je pestovaných ženami.
O káve vo filtri
Filtrovanú kávu si tak hravo môžete pripraviť všade, kde je k dispozícii hrnček a horúca voda. Káva vo filtri má svoje korene až v Japonsku, kde sa zrodila v 90. rokoch ako cestovná verzia populárneho drippera. Vďaka malému baleniu, jednoduchej príprave a skvelej chuti je tým najlepším kávovým parťákom na miesta, kde nemáte k dispozícii rovnaké vybavenie na prípravu kávy ako doma.
Ako na prípravu
To, že na prípravu vám stačí len horúca voda a hrnček, rozhodne nie je prehnané. Ako na to?
- Rozbaľte obal a vytiahnite filter s kávou
- Zatraste filtrom a odtrhnite jeho hornú časť pozdĺž nápisu Open
- Rozložte a nasaďte na hrnček
- Postupne nalievajte 175 ml horúcej vody (92 °C) až po okraj filtra
- Počkajte, kým káva celkom prekvapká do hrnčeka
Z jedného filtra si pripravíte 150 – 200 ml kávy v závislosti od toho, akú intenzívnu chuť chcete dosiahnuť. Prípravu zvládnete raz-dva. Zaberie vám to maximálne 3 minúty.
Aká je čerstvá a ako dlho vydrží
Filtre s kávou jsou balené jednotlivo do recyklovateľného vrecúška naplneného dusíkom. Dusík chráni kávu pred svetlom, vlhkosťou, zabraňuje jej v oxidácii a uchováva ju čerstvú.
Země původu | Peru |
---|---|
Chuť | Sladká |
Stupeň pražení | Střední |
Typ kávy | Arabica, Bezkofeinová |